Сарадња са наставницима, родитељима и ученицима

SAM_5140

Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће”, дванаести по реду, традиционално је  одржан   у великој дворани „Сава центра” у недељу, 11. маја, у 12 часова, уз учешће познатих дечјих писаца и јавних личности.

Организатор фестивала је наш једини књижевни часопис за децу „Витез”.

У фестивалском програму деци су се представили писци из дечјих лектира и читанки, као што су Матија Бећковић, Добрица Ерић, Крстивоје Илић, Радомир Андрић, Милован Витезовић, Раша Попов, Недељко Попадић, Миодраг Јакшић, Љубомир Ћорилић, Слободан Станишић, Светислав Вуковић, Раде Ђерговић и други, како из наше земље тако и из иностранства.

У оквиру фестивала  додељено је 1.000 књига и диплома – награда талентованој деци из основних школа широм Србије за литерарно и ликовно стваралаштво.

Из наше школе књиге и дипломе су добили ученици:

1. Софија Грговски 3-3

2. Николина Тошић 3-3

3. Видак Томовић 3-3

4. Андреа Златановић 4-3

5. Миа Стоиљковић 4-3

6. Лука Ђуричић 4-3

7. Андреа Јовановски 4-3

8. целокупна одељењска заједница 3-3, због остварене изузетне сарадње

 

Награђени ученици и  ученици којима су излазили ликовни или литерарни  радови у часопису  „Витез“ у току ове године, присуствовали су свечаности у пратњи учитељице Елизабете Стоилковски и школског педагога Данијеле Ивановски.

На свечаности, поред осталог награде су  биле  додељене и лауреату овогодишњег фестивала Љубомиру Ћорилићу, који  је добио награду за животно дело за изузетан допринос у стваралаштву за децу, док су повеље  уручене Александру Чотрићу, за изузетан допринос развоју афоризма у књижевности за децу, и Ради Ђуричин, за изузетан и драгоцен допринос улепшавању света детета.

Поред наших најзначајнијих писаца за децу, програм за најмлађе  подржали су својим учешћем и многе јавне личности домаће музичке и глумачке сцене, као што су Пеђолино, Леонтина и хор „Чаролија”, Бора Ђорђевић, Мари Мари, Ивана Јордан, Драган Бјелогрлић и многи други.

Коментари на: "Наши ученици на „Витезовом пролећу“" (1)

  1. […] Наши ученици на „Витезовом пролећу“. […]

Постави коментар

Облак ознака